Det er ikke lov å skrive en leksikonartikkel om seg selv i Store norske leksikon. Alle som foreslår en leksikonartikkel om seg selv, vil få den avvist og slettet, uavhengig av kvaliteten på artikkelen.

Du kan foreslå endringer til en leksikonartikkel om deg selv, men det er bare endringer av faktaopplysninger som vil bli godkjent. Analytiske endringer vil bli avvist.

  • Eksempel på godkjent endringsforslag: «Arne Hansen ble født i Stavanger i 1942» ble foreslått endret til «Arne Hansen ble født i Saltnes i 1943».
  • Eksempel på avvist endringsforslag: «Arne Hansen er samtidsmusiker» ble foreslått endret til «Arne Hansen er en fremragende samtidsmusiker».

Å skrive om familiemedlemmer

Du kan ikke skrive en leksikonartikkel om en nær slektning. Du kan foreslå endringer av faktaopplysninger på eksisterende artikler, men analytiske endringsforslag vil bli avvist.

Å skrive om arbeidsplassen sin

Du kan ikke skrive en artikkel om stedet du jobber, bedriften du eier eller en organisasjon du er spesielt aktiv i. Artikkelforslag vil bli avvist. Redaksjonen sletter og avviser også forslag fra markedsføringsfirmaer som foreslår leksikonartikler på vegne av bedrifter.

Å skrive om partiet sitt

Du kan ikke skrive artikkel om et politisk parti du er medlem i eller om politikere i eget parti, men du kan heller ikke skrive analytisk om andre partier eller aktive politikere.

Unntaket

Hvis du er vanlig medlem i en stor organisasjon, som Den Norske Turistforening eller Røde Kors, kan du fremdeles skrive en artikkel om dem. Du kan også foreslå analytiske endringer artikkelen om organisasjonen.

Denne artikkelen er en del av forfatterveiledningen.