Store medisinske leksikon
Store medisinske leksikon
Lisens: CC BY 2.0

Store medisinske leksikon er et medisinsk oppslagsverk utgitt av Foreningen Store norske leksikon. Det blir oppdatert av leger og medisinske spesialister i samarbeid med leksikonredaksjonen. Målet med SML er å gi medisinsk kunnskap gratis til både helsepersonell og den interesserte allmennheten.

Brukermedvirkning

Hvis du registrerer deg som bruker i Store norske leksikon kan du stille spørsmål til artiklene i kommentarfeltet. Da vil du få svar fra en fagansvarlig eller en redaktør så fort som mulig. Redaksjonen sletter alle kommentarer som inneholder private helseopplysninger. Kommentarene er offentlige.

Forhistorie

Dagens SML er en fusjonering av medisin-artiklene fra Store norske leksikon og artiklene fra papirutgaven av Kunnskapsforlagets Store medisinske leksikon. De to medisin-databasene ble fusjonert og åpnet for oppdatering i 2013. I tiden etter dette er alt innholdet oppdatert og kraftig utvidet.

Kunnskapsforlagets Store medisinske leksikon var et 5-binds fagleksikon utgitt i perioden 2006-2007. Hovedredaktør var lege Magne Nylenna.