Store medisinske leksikon er et medisinsk oppslagsverk utgitt av Foreningen SNL. Det blir oppdatert av leger og medisinske spesialister i samarbeid med leksikonredaksjonen. Målet med SML er å gi medisinsk kunnskap gratis til både helsepersonell og den interesserte allmennheten. 

Hvis du registrerer deg som bruker i Store norske leksikon kan du stille spørsmål til artiklene i kommentarfeltet. Da vil du få svar fra en fagansvarlig eller en redaktør så fort som mulig. Redaksjonen sletter alle kommentarer som inneholder private helseopplysninger. Kommentarene er offentlige. 

Dagens SML er en fusjonering av medisin-artiklene fra Store norske leksikon og artiklene fra papirutgaven av Kunnskapsforlagets Store medisinske leksikon.De to medisin-databasene ble fusjonert og åpnet for oppdatering i 2013. Derfor er storparten av artiklene fremdeles slik de ble publisert på papir. 

Kunnskapsforlagets Store medisinske leksikon var et 5-binds fagleksikon utgitt i perioden 2006-2007. Hovedredaktør var lege Magne Nylenna

Kommentarer

18. april 2011 skrev sölvi pettersen

Hei. Jeg er 41 år gammel og har hatt ödem siden i 1997. Fikk det etter en födsel.. Har brukt Burinex siden jeg fikk diagnosen..Har ikke hatt noe videre undersökelser siden jeg fikk diagnosen.. Hva kan väre årsaken til ödemet?

27. juli 2011 svarte Kjell-Olav Hovde

Hei Sölvi Pettersen. Vi har en artikkel om diagnosen. Søk på Ødem i søkefeltet. Men vi kan desverre ikke gi deg noe svar på ditt tilfelle. Anbefaler deg å spørre Lommelegen http://www.lommelegen.no/ eller kanskje helst oppsøke din fastlege.

11. juli 2012 skrev Siri A Aurdal

ser etter medisinsk leksikon

finner ikke medisinske diagnoese - hvor kan man lete?

SAA

11. juli 2012 skrev Erik Dyrhaug

Hei Siri! Alle søk skjer via det samme søkefeltet, så søk direkte etter diagnosen der. Hvis du ønsker å se treff fra Store medisinske leksikon, velger du den andre fanen på toppen av søketreffene ("Store medisinske leksikon") etter du har søkt.

Vennlig hilsen Erik i redaksjonen.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.