Foreningen Store norske leksikon er et ideelt forlag som gir ut norsk fagkunnskap på Internett. Navnet kommer av at forlaget eier og publiserer oppslagsverket Store norske leksikon. Vi tilbyr en redaksjonell og teknisk plattform til dem som ønsker å utgi redigerte leksikalske verk på nett. I årsmeldinga for 2017 kan du lese mer om hvordan leksikonet drives.

Foreningen SNLs formål er å publisere norsk fagkunnskap på internett, blant annet gjennom et nært samarbeid med universiteter og høyskoler og andre kunnskapsprodusenter. Vi driver en digital kunnskapsbase for publisering av leksikalsk innhold som er signert og redigert av fagfolk. Det vi publiserer skal være kvalitetssikret med hensyn til faglig etterrettelighet, kildekritikk, pedagogikk og formidlingsvennlighet.

Foreningen SNL skal være en premissleverandør for digital danning og kunnskapsspredning i norsk nettoffentlighet. Vi er en ideell forening og eventuelle overskudd skal utelukkende brukes til å utvikle innholdet og plattformen foreningen publiserer.

Daglig leder i Foreningen SNL er sjefredaktør Erik Bolstad.

SNL er drevet etter redaktørplakaten og sjefredaktøren har utgiveransvar for eget innhold, publisert innhold og brukerskapt innhold.

Vi har et styre som består av kloke hoder fra kultur, forskning og IT-bransjen:

Sjefredaktør Erik Bolstad møter i styret.

Foreningen SNL har 17 medlemmer:

Fra universitetene/høgskolene kommer en stor andel av de fagansvarlige i leksikonet.

Kommentarer

17. desember 2010 skrev Svein Askheim

Meld dere inn i gruppa http://www.facebook.com/home.php?sk=group_178519008842623 på Facebook!

16. februar 2011 skrev Magnus Enger

Vil det nye leksikonet få en ny adresse, eller vil snl.no beholdes, slik at lenker som allerede peker til denne adresen vil fortsette å fungere?

18. februar 2011 svarte Thomas Nygaard

Lenker som peker til snl.no vil også fungere i forhold til det nye leksikonet, selv når dette evt. endrer adresse.

17. mai 2011 skrev Kjell Arild Welde

At Knute Rocknes far var vognmaker, kan være morsomt å vite for den som er glad i ordspill. Knute er jo kjent som The Coach. At Anne Marit Godal er datter av sin far, forteller Aftenposten allerede i første setning i omtale av ansettelsen av prosjektlederen som skal lede norsk Wikipediakonkurrent. Greit å vite, selv om det ikke er lett å lage et ordspill av det.Var det klokt å kalle Wikipediakonkurenten for Norsk nettleksikon? Store Norske nettleksikon ville ha vært et navn som har vist tilbake til røttene. Det er ikke flaut for en tekstkultur å ha vært på papir en gang.

19. mai 2011 svarte Anne Marit Godal

Hei WeldeVi er stolte av å forvalte arva frå Store norske leksikon, som strekk seg tilbake til den første utgåva av Illustreret Norsk Konversationsleksikon (1906–13). Vi er i ferd med å utvikle ny utforming og logo, og vi tenkjer på namn. Følg med på bloggen vår, Lille norske (http://lillenorske.wordpress.com/) der vi fortel om prosessen undervegs.Hilsen Anne Marit Godal

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.