Store norske skole

Hver dag bruker tusenvis av norske elever Store norske leksikon i skolearbeidet. Skoleelever er blitt en av de aller viktigste målgruppene til leksikonet, og vi jobber for at leksikonet skal bli best mulig for elevene.

Temasider

Vi lager temasider hvor vi samler artikler som passer til emner i læreplanen, for eksempel jorden, samer og land i verden. Når du søker i SNL kommer temasidene øverst i trefflisten. I løpet av 2018 vil vi lage mange slike. Send gjerne ønsker.

Tilpasning av artikler

Vi jobber mye med artiklene for at de skal bli lettere å lese. Vi har laget en egen veiledning for skoletilpasning for de som skriver i leksikonet.

Eksamen

Elever kan bruke Store norske leksikon på eksamen. Første gang vi gjorde dette var i 2016. For at elever skal kunne bruke SNL på eksamen sperrer vi tilgangen til å logge seg inn i leksikonet fra skolenes IP-adresser.

Lærernettverk

For å vite om elevene forstår tekstene våre holder vi kontakt med skoleklasser og lærere og ber om tilbakemelding.

Her kan du lese om da elever ved Bjertnes skole hjalp oss med noen artikler. Store norske leksikon holder også foredrag på skoler og deltar på skolekonferanser som SETT og NKUL.

Vil du bli en del av lærernettverket vårt? Har du ideer til nye temasider? Send en mail til Kjell-Olav Hovde (hovde@snl.no)