Når en leser er ferdig med å lese artiklene i leksikonet, er det viktig at de finner gode veier videre dersom de er interesserte i å lese eller forstå mer.

Etter selve artikkelteksten i leksikonet kan du legge noen andre faste elementer i denne rekkefølgen:

  1. Les mer i Store norske leksikon
  2. Eksterne lenker
  3. Litteratur

Les mer i Store norske leksikon

Denne seksjonen skal være med i alle artikler som ikke er henvisningsartikler. Her legger vi lenker til andre godt utbygde artikler i leksikonet som kan utdype artikkelen man akkurat har lest ferdig. Du skal alltid lage lenker løpende i artikkelteksten, men kan gjenta de viktigste eller peke til relaterte fagområder under «Les mer i Store norske leksikon».

  • Tenk bredt når du finner fram andre relevante artikler.
  • Legg bare lenker til godt utbygde, lesverdige artikler under overskriften «Les mer i Store norske leksikon».
  • Aldri mer enn fem lenker. Tre til fem lenker er ideelt.
  • Lenker til Norsk biografisk leksikon, Norsk kunstnerleksikon og Store medisinske leksikon samles også under denne overskriften, men med påfølgende presisering. Eks. «Edvard Munch i Norsk kunstnerleksikon» eller «Gro Harlem Brundtland i Norsk biografisk leksikon».

Selve «Les mer i Store norske leksikon» skal stå som Overskrift 1. Ordene som lenkes til skal i likhet med artikkeltitler ha liten forbokstav.

Eksempler

Klikk på lenkene for å se eksempler nederst i artiklene.

På slutten av en artikkel om dialekter i Setesdal bør vi lenke til hovedartikkelen om dialekter i Norge, til artikkelen om andre dialekter på Agder og til artikkelen om Setesdal.

Artikkelen om Karl Johan lenker videre til biografien om Karl Johan i Norsk biografisk leksikon og til artiklene om Kielfreden og Mossekonvensjonen.

Artikkelen om fjell lenker til Norges høyeste fjell, jordas høyeste fjell med mer.

Slik legger du inn lenker: Internlenker

Eksterne lenker

Lenker til andre nettsteder skal ligge i bunn av artikkelen, før litteraturreferanser. Det skal aldri ligge eksterne lenker integrert i brødteksten.

Det skal være tydelig at det er en ekstern lenke og hvor man kommer hvis man trykker på den. Lenkene skal ligge under seksjonen med tips til andre artikler i leksikonet («Les mer i Store norske leksikon»).

Lenkene skal være til nettsteder som er relevante for artikkelens innhold. Kilder og litteraturreferanser skal ikke legges under eksterne lenker. De legges under egen overskrift «Litteratur» (se under).

Dette lenker vi til og slik skal lenkene utformes: Eksterne lenker.

Litteratur

Kilder og anbefalt litteratur samles helt til slutt i artikkelen, under overskriften «Litteratur».

I noen få tilfeller er det aktuelt med en kommentert litteraturliste/bibliografi slik du kan se eksempel på i artikkelen 1814 – Det selvstendige Norges fødsel. Snakk med redaktøren din før du lager slike lister.

Eksempel: Slik skal en artikkel avsluttes

Her er eksempler på hvordan artikler skal avsluttes med lenker til andre artikler i leksikonet, eksterne lenker og litteratur:

Denne artikkelen er en del av forfatterveiledningen.