Store norske leksikon er et samskrivingsprosjekt. Du står som forfatter av alle nye artikler du skriver og du skal stå som forfatter på alle artikler du endrer meningsinnholdet i. Forfattere byttes ut etterhvert som leksikonet blir oppdatert. 

Hvem som står som forfatter av artikkelen, avgjør om en artikkel har fri gjenbruk eller begrenset gjenbruk. Derfor er det svært viktig å ha riktig navn på forfatteren av opphavsrettshensyn. 

Du skal stå i forfatterlista dersom du har tilført substansielt innhold til artikkelen, for eksempel i form av et avsnitt. Du skal ikke stå i forfatterlista dersom du bare har gjort korrektur eller lagt inn lenker.

Forfatterlista skal sorteres etter hvem som har bidratt mest til artikkelen. Den som har bidratt mest skal stå først. Du får en indikasjon på hvor mye hver enkelt forfatter har bidratt med i endringsloggen. Bruk skjønn.

Du skal stå som førsteforfatter av en artikkel når du har skrevet mesteparten av det substansielle innholdet av en artikkel.

Endrer du på det aller meste av det substansielle innholdet skal du fjerne de andre forfatterne fra lista, slik at du står som eneforfatter. 

Vi har lavere terskel for å fjerne «forfatteren» Store norske leksikon 2005-2007 enn andre forfattere. 

Alle bidragsytere skal stå som forfattere når de har bidratt med substansielt innhold til artikkelen, enten de er fagansvarlige i leksikonet eller ei. 

Det betyr også at vanlige brukere skal stå på forfatterlista dersom de har bidratt med substansielt innhold i en artikkel. Det er den fagansvarlige som er ansvarlig for å kontrollere den faglige kvaliteten i disse bidragene.

Bare de fagansvarlige og redaktørene kan endre forfatter. Som fagansvarlig har du ansvar for at artiklene har riktig forfatterinformasjon, og du kan derfor fjerne og legge til forfattere på artiklene dine ettersom de oppdateres av deg selv eller andre.

  • Logg inn
  • Søk opp artikkelen du vil forandre forfatterinformasjon på. 
  • Gå til menyen for artikkelredigering i venstre marg. Trykk på «endre forfatter» (se bilde).
  • Nå kommer du til en side der du kan fjerne forfattere ved å trykke på minustegnet eller legge til forfattere ved å trykke på plusstegnet (se bilde).
  • Skal du endre rekkefølgen på forfatterne kan du klikke på plussymbolet og dra det ned eller opp.
  • Trykk «lagre». Nå har du oppdatert forfatterinformasjonen

Denne artikkelen er en del av forfatterveiledningen.

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.